Hory a mesto Martin 2018

Hory a mesto Martin 2018

Galéria

Program Hory a mesto Martin – Amfiko

18:00 – Otvorenie – výstava fotografií – Jozef Krištoffy, predaj kníh a DVD – Karola Kaliský, pivo, jedlo, hudba.

20:00 – rozhovor so spolu-režisérom filmu Živá rieka – Karolom Kaliským.

20:15 – Živá rieka – rieka Belá je chladná, dravá a nebezpečná, no je aj bohatá, štedrá a slobodná. Dodnes zostáva  nespútaná. Vytrvala, aby nám pripomenula, ako vyzerajú živé rieky. Aby nás inšpirovala k navráteniu voľnosti ďalším riekam, ktoré svoju slobodu už stratili. Hlavná réžia: Erik Baláž.

21:10 – Kirgizsko – horolezecká expedícia na Pik Alexandra Bloka – Jozef Krištoffy.

21:30 – Perzia – Dobrodružný skialpový film z Iránu o zlyžovaní severných stien Alam Kuh 4850 m, Damavand 5670 m a ďalších vrcholov. Miroslav Peťo a Robert Vrlák sa vybrali do Iránu na pozvanie Rasťa Križana aby zlyžovali tie najkrajšie lajny. Samozrejme nemôže chýbať oddychové lezenie v oblasti Darband v horách nad Teheránom.

22:00 – Expedícia Ekvádor – partia kajakárov zo Slovenska a Čiech splavila divoké rieky Ekvádoru. Štvorčlenná skupinka zložená zo skúsených kajakárov, ktorí majú za sebou rôzne expedície v Afrike či Južnej Amerike.

22:15 – Igor Koller – filmový portrét žijúcej slovenskej horolezeckej legendy.

22:40 – Not 2 Bad – Anthill Films & the Trek C3 Project spojili sily, aby priniesli opäť niečo nové – tentoraz sú to neuveriteľné jazdy v Španielsku.

23:30 – Snowmads – film s RedBull extrémnym športovcom Fabianom Lentschom, rozpráva príbeh 23-ročného rakúskeho top freeride lyžiara, horala a dobrodruha, ktorý napriek svojej kvalifikácii na Freeride World Tour 2014/2015 nasleduje nové chodníčky ďaleko za hranicami súťaže, aby zrealizoval svoj dávny sen, stále uschovaný v jeho srdci - objavovať nedotknuté regióny na strednom východe.

00:25 – Masoala – Slovenská expedícia Masoala 2016 nás zavedie na Masoalský polostrov, ktorý je pre Google bielym miestom. Filmový dokument nám priblíži život a prírodné krásy tejto odľahlej časti Madagaskaru.

01:00 – Život v oblakoch – film je zameraný doslova na život v oblakoch, štítoch, na slovenské pomery v najväčšej nadmorskej výške, ktorá láka najmä rysy, kamzíky, ale i orly, medvede, vlky, líšky a ďalšie druhy.

02:00 – Bratislava – objavíme prírodné bohatstvo v okolí nášho hlavného mesta.

Vstupné: 5 €

Možnosť zakúpenia pri vstupe alebo on-line na:

http://www.amfiko.sk/event/254098/hory-amesto-martin-2018

Karimatka, spacká a stan sa môžu hodiť. Možnosť spania až do rána.

Dĺžka podujatia: 300 minút
Rok výroby: 2018
Dátum lokálnej premiéry: 18. august 2018

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.